Rens de Wild 2018-12-12T22:03:14+00:00

Naam: Rens de Wild

Geboren: 20-12-1985, Teteringen.

Opleidingen:

  • Oostenrijks Staatlich geprüfte Snowboardführer, BSPA Innsbruck, Bielerhöhe, 2014
  • Oostenrijks Staatlich geprüfte Snowboardlehrer, BSPA Innsbruck, Innsbruck, 2012
  • 1e graads docent bewegingsonderwijs, Fontys Sporthogeschool, Tilburg, 2009

Al heel wat jaren staat mijn leven in het teken van snowboarden. Zowel de sport als de bergen blijven me intrigeren en inspireren me steeds weer.

De sneeuwkoorts begon al op jonge leeftijd en sloeg snel over in een ‘snowboardzucht’. Na het afronden van de sportacademie in 2009 ben ik mijn hart achterna gegaan en heb ik me volledig op het snowboarden gestort. Dit heeft geleidt tot het behalen van het hoogste opleidingsniveau binnen het Oostenrijkse opleidingssysteem en vele avonturen ver buiten de pistes.

Als snowboarder ben ik altijd op zoek naar het volgende avontuur, de beste sneeuw en de grenzen van mijn kunnen. Steile hellingen en couloirs die vooral aan het einde van het seizoen in conditie komen bekijk ik de hele winter om later hopelijk weer een nieuwe lijn op mijn naam te kunnen zetten. 

Zonder Stephan Verheij was ik nooit zo ver gekomen. Samen doorliepen we de opleidingen maar vooral daarbuiten hebben we een hoop samen meegemaakt. Vele splitboardtours en beklimmingen later zijn we nog steeds onafscheidelijk. We ondernamen o.a. een splitboardexpeditie per kayak door de Noorse Lyngen Alpen en reisden per kameel door de Mongoolse Altaï, op zoek naar nieuwe splitboardruns terwijl we overleven onder soms ruige omstandigheden.

Naast Stephan zijn er nog meer mensen met wie ik mijn snowboardavonturen beleef. Met Roy Mosterd schoten we met een groep vrienden een snowboardfilm genaamd ‘Fernweh’ en zo kwam weer een jongensdroom uit. Ook voor dit seizoen zit de ideeënbus weer vol met mooie plannen, stay tuned!!